keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

murhaturisti bongailee - tapahtumapaikat nyt


"Eerikin- ja Aabrahaminkadun kulmassa sijaitseva linnamainen jugend-talo ..."

Näin määritelee Outi Pakkanen "Korttelin kuningattaren" tapahtumien keskipisteen, päähenkilöiden asuinpaikan. Paikka on todellinen, niinkuin Pakkasen kirjoissa yleensä, ja murhaturistille helposti löydettävissä Helsingin kantakaupungin alueella.


Itse taloa kuvataan seuraavasti :

"Rakennus tosiaan sai ennen pitkää uuden värin : vuosikymmenten kuluessa tummunut harmaa ja rumasti lohkeillut rappaus vaihtui alkuperäiseksi jugend-vihreäksi, joka korosti oikeaoppisesti kulmaerkkerin pyöreyttä ja katolla kohoavaa suippokattoista tornia."

Bongari saattaa havaita talon säilyneen kuvatun näköisenä vaikka kirjan kirjoittamisesta on vierähtänyt jo viisitoista vuotta. Pesula Lumikki sen sijaan on jo siirtynyt paremmille liikepaikoille ja tehnyt tilaa Paitakulmalle.


"Kalevankadun Mr. Pickwick Pub oli valokuvaaja Mikko Virtasen kodin jatke - tai toinen olohuone, miten vain asian halusi ilmaista. Paitsi ettei miehellä varsinaista olohuonetta ollutkaan."

Kalevankatu 51 kapakka on edelleen olemassa, nimi vaan on taas kertaalleen vaihtunut Kalevan Krouviksi, asiakkaat taitavat olla entisiä.
__________

Vuonna 1995 ilmestynyt Korttelin kuningatar on Suomen murhakuningattaren, Outi Pakkasen, taattua laatua. Graafikko Anna Laine havaitsee Eerikinkadun ja Abrahaminkadun kulmassa sijaitsevan jugend-kerrostalon asukastaulussa kolme tuttua nimeä. Talossa asuvat omissa asunnoissaan Annan entinen luokkatoveri Salla Lappi, tämän sisar, ex-valokuvamalli Inari Lappi, ja sisarusten äiti, entinen operettidiiva Meri Lappi. Kaksi ihmistä kuolee, ja naapuruston kantakapakassa pohditaan syitä ja seurauksia. Salla Lappi on nähnyt jotain eikä usko virallisiin selityksiin, ja pian hän on suuressa vaarassa.

1 kommentti:

Valperi kirjoitti...

siirretty osoitteeseen

http://d-dekkari.blogspot.com/