keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

ajatuksen juoksu


Ajatuksen juoksu on todella osuva sanonta, sillä niin hulvattomasti nuo mietteet päässä säntäilee, siirtyen asiasta toiseen todella sumeaa logiikkaa noudattaen.

Tänään lehteä lukiessa osui silmiini hauska uutinen häiriköivästä 'tappaja kuhasta' .

Kesällä kansainvälisen uutiskynnyksen ylittää moni sellainenkin juttu, joka vilkkaampaan uutisaikaan jäisi paikallislehtien sivun täytteeksi. Nyt sen teki Sveitsin ja Italian rajalla sijaitsevassa järvessä riehunut hirviökuha. Uimareita ahdistellut vesipeto päätti päivänsä viranomaisten toimesta.

"Syytä kuhan merkilliseen käyttäytymiseen ei tiedetä varmuudella, mutta se käyttäytyi epätavallisen aggressiivisesti. Asiantuntijoiden mukaan vihamielisyys on saattanut johtua kalan hormonihäiriöstä."

Kuhan englanninkielinen nimi pikeperch, sananmukaisesti suomennettuna 'haukiahven' , kuvaa fyysisesti aika hyvin tuota kalaa, mutta yleensähän se kalamiehen kokemuksen mukaan on vähän veltto, helposti henkensä heittävä eikä suinkaan mikään taistelija luonteeltaan.

Jostain aivan muusta uutisesta muistui mieleeni juttu, jossa kerrottiin taajamien jätevesistä löytyvän nykyään huomattavia määriä hormooneja, niitä joilla me itseämme hoidetaan. Kyseisessä artikkelissa pohdittiin hormoonivalmisteiden vaikutuksia kun ne joutuvat luonnon kiertoon.

Tästähän se poukkoileva ajatus hetkessä kehitteli teorian, jonka mukaan se 'tapajakuha' oli saanut yliannostuksen sveitsiläisten ja itävaltalaisten rouvien kiukkuhormooneja ....

... minkähänlainen tulevaisuus meitä kalastajia odottaa ?


.

Ei kommentteja: