maanantai 21. syyskuuta 2009

Picasso





Olin eilen aamupäivällä sattumoisin liikkeellä siellä Ateneumin kulmilla ja kun yllätyksekseni ei ollutkaan mitään pitkiä jonoja (vajaat parikymmentä henkeä lippujonossa) niin poikkesin vähän niinkuin ex temporee näyttelyyn johon joka tapauksessa jossain vaiheessa olisin mennyt.

Koko elinkaaren / tuotannon kattava läpileikkausnäyttely on tietysti vähän 'levoton' , vaikea oikein syventyä mihinkään. Melkein kaikki teokset olen nähnyt aikaisemminkin vähintään kuvina, mutta ovathan ne 'livenä' kuitenkin jotain ihan muuta. Uusi kokemus minulle olivat muutamat varhaiskauden perinteiset muotokuvat joita en muista ennen nähneenikään, niitä ehkä olisi ollut syytä katsella vähän pidenpäänkin. Itse olisin mielelläni nähnyt enemmänkin piirroksia ja luonnoksia sillä minulle Picasson parasta antia on juuri se kynän jälki, yksinkertainen viiva ja sen hallinta.

Pieni osasto , jossa oli taiteilijaan liittyvää valokuvamateriaalia , oli käsittämättömän pimeä. Tunnen osan kuvista entuudestaan ja tiedän että ne ovat loistavia vedoksia, kaikki hienous hävisi siihen hämärään. Laitoin asiasta palautetta, ehkä korjaavat tilanteen vielä näyyttelyn aikana.

Ei kommentteja: