sunnuntai 15. marraskuuta 2009

se toisenlainen glögi




Tuli taas se aika vuodesta jolloin piipahdetaan glögillä moninaisilla tekosyillä, tai ihan muuten vaan.

Periaatteessahan se mukava sosiaalisen elämän piristysruiske, meilläkin noista piipahtajista moni on vuoden ainoalla visiitillään, tai ainakin melkein.

Itse vaan olen perin kyllästynyt, en tapaan vaan glögiin vakio aineksineen ja vakio makuineen. Ei kelpaa enää hehkuviinit, ei terästetyt viinitotit, ei mantelinlastut, kanelit, rusinat ja muut perinnemössöt.



Maailma on opettanut, että on turha valittaa mistään jos ei ole tarjota parempaa tilalle. Niinpä se meni tuotekehittelyksi taas kerran.

Kaappien tutkimisen jälkeen valitsin raaka-aineiksi luomuhunajan, sokeroimattoman tuorepuristetun karpalomehun ja matkamuisto rakin Turkista. Makumeditaation mukaan näistä pitäisi syntyä erilaista, jopa lämpöisenäkin maistuvaa joulujuomaa.

Muutamien kokeilujen jälkeen löytyi oikeat suhteet ja nopea valmistusprosessi.





muishtaaksheni se meni jotensakin seuraavasti :

2 ruokalusikallista hunajaa
2 dl karpalomehua
4 dl vettä

lämmitetään sekoittaen kuumaksi

lasin pohjalle 4 cl rakia ja pakkasesta 4 karpaloa
lasi täytetän lämmitetyllä hunajakarpalomehulla


tänä vuonna meille ainakin tulee glögivieraita, saas nähdä tuleeko vielä ensi vuonna

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Kiitos, että muistutit vaihtoehtoglögeistä, sillä niitähän on ja parempia, kuin ne perinteisesti maustetut...huh. terv. Mariaana