maanantai 2. marraskuuta 2009

pikkupullo




" pikkupullo piristää, iso pullo oksettaa "


tämä kokemusperäinen viisaus oli siististi tekstattuna osakunnan kerhohuoneiston käymälän seinään

"toinen pullo mitä tahansa maistuu hyvältä "

luki sitten toisella seinällä, no opiskelijathan näitä juttuja olivat tutkineet.

Itse olen sitä sukupolvea, jolta on vaatinut kovia ponnistuksia ymmärtää että vettä ylipäätään pitäisi ostaa. Kun sellainen valistus sitten kuitenkin valtasi tämänkin maan, että veden jatkuva lipitys on terveellistä jopa lähes välttämätöntä jos tahdot pysyä terveenä, nuorena ja kauniina koko ikäsi, niin pakkohan sitä ihmisten oli saada ostaa sopivan kokoisia vesipulloja mistä tahansa. Vainnanvaraa löytyy niin vedessä kuin pullokoossakin. Vettä on tunturipuroista, lähteistä ja ties mistä raikkaista paikoista. Löytyy kuplilla ja ilman, ihan miten vaan haluat.

Kun sitten joku asiaa ymmärtämätön kemisti rupesi tutkimaan noita vesiä ja vertaili niitä ihan tavalliseen Helsingin kraanaveteen, tulos oli niin epäkaupallinen että se ei saanut kovinkaan suurta huomiota mediassa. Kraanaveden uskollisena ystävänä myhäilin tyytyväisenä ja ihmettelin mihin se uskomattoman iso läjä euroja oli hävinnyt, se läjä jonka olisi pitänyt karttua kun olin pidättäytynyt ostamasta pullotettuja vesiä sen enempää talous- kuin viihdekäyttöönkään.

Kun minä menen kauppaan ostamaan jotain juotavaa, se on niin hyvin valmistettua, että 0,25 litran pullo riittää, kevyt kantaa eikä tule niitä hankaluuksiakaan ...

Ei kommentteja: