keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Zhouzhuang - Idän Venetsia

.

Zhouzhuangia ympäröi neljä jokea, Nan bei chi, Hou xiang, You che yang ja Zhong shi, ja sitä halkovat lukuisat kanaalit. Zhouzhuang onkin eittämättä Kiinan merkittävin kanavakaupunki



Zhouzhuang ei ole mitenkään iso kaupunki. Siellä on vain noin 30 000 asukasta, ja parhaat tavat kierrellä kaupunkia ovatkin joko kävellen tai sitten vesireittejä pitkin veneellä.


Zhouzhuangin kaupungissa on 14 Yuan, Ming ja Qing dynastioiden ajoilta peräisin olevaa siltaa. Itse asiassa juuri kaksi näistä silloista, nimeltään Shuang Qiao eli kaksoissillat, alunperin toivat turistit Zhouzhuangiin.



Zhouzhuangin vanha ilmapiiri vie kävijän noin 100 vuotta ajassa taaksepäin ja antaa käsityksen siitä millaista elämä oli noihin aikoihin. Zhouzhuang on mukanan Maailman kulttuuriperinnön listalla.


Noin 60% sen rakennuskannasta on peräisin Kiinan keisarivallan ajoilta, suurin osa on Ming (1368-1644) ja Qing (1644-1911) dynastioiden ajalta, mutta osa jopa Yuan dynastian kaudelta (1279-1368).



Zhouzhuang tarjoaa mainiot kulissit myös muotikuvauksille, näitä valmiita taustoja onkin alettu aktiivisesti hyödyntämään niin että melkein joka päivä törmää johonkin kuvausryhmään.



Paitsi ulkoilmamuseo Zhouzhuang on myös elävä kaupunki, taloissa asutaan ja elämä sujuu normaalien päivärutiinien mukaan. Pyykkipäivä, siivouspäivä jne. ja kaikki on nähtävissä kun kanavia kiertelee ...









Ei kommentteja: