torstai 17. joulukuuta 2009

Hotelleja ja majataloja

Varovaisesti arvioiden olen viettänyt reilut parituhatta yötä 'poissa kotoa' ja niissä merkeissä yöpynyt useammassa sadassa majatalossa ja hotellissa.

Useimissa paikoissa olen käynnyt vain kerran, muutamiin olen sitten palannut monestikin myöhemmin. Kovin montaa viikkoa en ole ollut vieraana missään, monet ovat jääneet sellaisiksi yhden yön jutuiksi.

Majapaikkojen taso on vaihdellut melko laajassa skaalassa, muutaman dollarin yöpymismaksusta muutaman sadan dollarin lukaaliin ääripäissään.

Onnekseni olen niitä tyyppejä jotka pystyvät nukkumaan kohtuu hyvin melkein missä vaan ja peseytymään melko alkeellisissakin olosuhteissa. Niinpä kovin katkeria muistoja ei ole oikeastaan mistään, vaikka enemmän tai vähemmän toivomisen varaa monessakin paikassa olisi ollut.

Aika kultaa muistot, pitää tässäkin paikkansa. Mitä pidemmälle ajassa siirrytään, sen vähemmän niitä ärtymyksen aiheuttajia muistuu mieleen. Muutenkin muistot hotelleista on aika vähäisiä, ymmärrettävää sillä enpä ole minnekkään matkustanut hotellin takia vaan joistain ihan muista syistä.

Viimeisin majoittuminen on parhaillaan käynnissä, hotelli Mundial Lissabon.

Muutama sellainen yksityiskohta tästä varsin kelvollisesta majapaikasta (80 €/yö), jotka varmasti jo hetken kuluttua ovat unohtuneet.

Hotellin sisäänkäynti on ympäri vuorokauden vartioitu joka luo tiettyä turvallisuuden tunnetta aremmillekin matkalaisille.

Aulatilat ovat viihtyisät ja tilavat, ne myös pidetään jatkuvasti erityisen siisteinä. Tämää lisää viihtyvyyttä eikä suuremmankaan seurueen tulo/lähtö tuki liikennettä.

Aulan yleiset käymälät ovat todella siistejä ja tilavia ja jos nyt veskistä voi sanoa viihtyisä, niin nämä tosiaan sitä ovat.

Yleisiä tiloja piristämässä on myös kiitettävästi taidetta.


Mundialissa erityisesti herättävät huomion Kolumbuksen laivan pienoismalli ja hissin ovipielssä katseen vangitseva puolitoistametrinen pronssipatsas.

Hauska yksityiskohta on vastaanoton seinältä löytyvä kuvataulu hotellin palveluista, ohjekirjassa selitettynä sama tarina on kymmenen sivun mittainen juttu.

Ei kommentteja: